Skolorna i Voxnadalen

Letar du efter skolor i Voxnadalen? Det är du inte ensam om, för området blir allt mer populärt när det kommer till utbildning. Många söker sig till områdets gymnasium som satsar på e-sportsutbildningar. Det märks tydligt när man bland annat tittar igenom de sökningar som görs på Google och Bing. De skolorna i området som erbjuder utbildningar inom e-sport mottar väldigt många intresseförfrågningar från landets alla ungdomar och intresset ser inte ut att svalna. Skolorna i Voxnadalen har tillsammans med Arlanda gymnasium blivit uppmärksammade av bland annat Aftonbladets sportsektion som framtidens säte i Sverige när det kommer till e-sport.

Skolorna i Voxnadalen som satsar på e-sport säger att man inte gör det för att dra uppmärksamhet till skolan. Voxnadalens gymnasium är redan en högt ansedd skola som ligger inom Sveriges topp-10 när det kommer till andelen av elever som uppnår grundläggande behörighet till universitet och högskola. Att studera till en framtid inom e-sport innebär att du får schemalagda skoltimmar där du ägnar dig åt att träna individuellt och i lagsport. Du kommer att ingå i ett skollag och även få ägna dig åt specialanpassad fysträning. I utbildningen lär du dig också strategier och taktik som är relevant för din sport.

Skolorna i Voxnadalen har utbildningar inom e-sport

Skolorna i Voxnadalen tänker på framtiden

Trots att många tror att e-sport är en fluga ligger Sverige långt efter många andra länder, där e-sport är en enorm rörelse. I länder som Sydkorea och USA finns en stor mängd professionella spelare som tjänar stora summor på att ägna sig åt e-sport. Runtom i världen anordnas årligen hundratals av evenemang och bara i Sverige finns ett flertal stora tävlingar med prissummor. Skolorna i Voxnadalen har satt fingret på en växande trend och hoppas kunna vara med och utveckla sporten i Sverige. Det är dock en lång väg att gå för att komma ikapp länder som Sydkorea, där man sänder sporten på bästa sändningstid och drar miljonpublik.